Kids

 

Kleurplaten

Via de link hieronder kun je leuke kleurplaten van dieren en de kinderboerderij downloaden.

 

Link

 

Peuters

 

Voor de peuters wordt er elke derde maandag en elke derde vrijdag van de maand om 10.00 uur een peuteruurtje georganiseerd door vaste vrijwilligers. Sinds dit jaar gaat ook in de korte schoolvakanties het peuteruur gewoon door, alleen in de grote vakantie niet. Er wordt elke maand een ander thema behandeld. Er wordt gekleurd, geknutseld, voorgelezen, gezongen, informatie over het betreffende dier of onderwerp gegeven, indien mogelijk kunnen de kinderen de dieren aaien en als afsluiting mogen de kinderen de kippen voeren en eieren rapen. De kosten hiervoor zijn €1.- per kind incl. drinken en iets lekkers voor het kind en ouder/verzorger. Er zijn ook strippenkaarten verkrijgbaar, u kunt dan 6 x komen voor €5.- Vooraf opgeven is niet nodig. Speciaal voor dit peuteruur is er door Petra Romeijn een liedje geschreven over De Beestenboel, op de melodie van de zevensprong. Dit liedje wordt elke keer gezongen, zodat de kinderen lekker mee kunnen zingen. Hieronder ziet u het liedje staan.

 

Peuteruur liedje (op de melodie van de zevensprong)

 

Als je nou eens komt naar de beesten, de beesten

Als je nou eens komt naar de beestenboel

De dieren staan daar in de wei

En de dieren worden dan zo blij

Er is een kip (tok tok)

En een haan (kukelekuu)

En een geit (beeéé)

En een koe (boeee)

En een schaap (meee)

En een big (knor knor)

En ook twee e-e-zels (i-aah)

 

Als je nou eens komt naar de beesten, de beesten

Als je nou eens komt naar de beestenboel

De dieren staan daar in de wei

En de dieren worden dan zo blij

Er is een eend (kwak kwak)

En een muis (piep piep)

En een gans (gak gak)

En een bij (bzzzz)

En een hond (woef woef)

En een kat (miauw)

En nog ve-el meer (alle dierengeluiden door elkaar)

 

Peuterspeelzalen en kinderdagverblijven

Voor de kinderen op de peuterspeelzaal of het kinderdagverblijf is het een leuke afwisseling als de leidsters met de groep een ochtend of middag op bezoek komen op de kinderboerderij. Als u iets extra wilt met de groep is het mogelijk een “les” te organiseren, geschikt voor de betreffende leeftijd. Voor informatie kunt u terecht bij Elly Visser.

 

Basisschoolkinderen

 

Alle kinderen zijn natuurlijk altijd van harte welkom op de boerderij om te komen kijken naar de dieren of spelen. Ook kunnen ze meehelpen met het verzorgen van de dieren.

Ouders blijven ten alle tijden verantwoordelijk voor hun kinderen. De kinderboerderij is geen kinderopvang.

 

Spreekbeurtbox

 

Als je een spreekbeurt moet houden op school die over dieren gaat kun je op de boederij een spreekbeurtbox lenen. Er zitten plaatjes, spulletjes en informatie in. Maak zelf een afspraak, je betaalt 2 euro borg die je weer terug krijgt als je alles compleet en heel weer terug brengt.

De box is er voor:

Runderen, Kippen, Konijnen, Schapen, Varkens en Bijen

 

Jongeren

 

De Beestenboel is echt niet alleen bedoeld voor de kleintjes.Ook jongeren zijn welkom om mee te helpen bij de dierverzorging.

Vanaf 16 jaar kun je komen helpen bij de uitvoering van de diverse activiteiten.

 

Voeren

 

We begrijpen wel dat het heel leuk is, maar toch willen we je vragen om zelf niet te voeren. Je kunt het meegebrachte voer in de bak bij de ingang doen, dan geven wij het rond voertijd en niet meer dan de dieren nodig hebben. Brood mag niet beschimmeld zijn en groeten en fruit moeten vers zijn, anders kunnen de dieren ziek worden. I.v.m. bestrijdingsmiddelen die gebruikt worden hebben we liever geen aardappel(schillen), biologisch mag natuurlijk wel.

Rond 15.30 uur kunnen kinderen meehelpen met voeren (als het niet te druk is). De kleintjes kunnen kippenvoer op ‘t erf strooien of een boterham aan de eendjes geven.

Van teveel en verkeerd voer, worden de dieren ziek, lastig en veel te vet!

 

Schoolvakanties

 

In de schoolvakanties en tijdens sommige feestdagen worden er allerlei leuke activiteiten voor verschillende leeftijden georganiseerd. Kijk op de agenda op deze website, houd Facebook in de gaten en kijk in de Rozenburgse Courant De Schakel voor actuele informatie.

Tijdens de schoolvakanties is ’t Vliertje vaker open!

 

Kinderfeestje

 

 

Zoek je iets leuks voor je verjaardag? Daar hebben wij de verjaardagskist “Het Feestvarken” voor.

De kist met spelletjes is geschikt voor kinderen in de leeftijd van 5 t/m 10 jaar en voor feestje van maximaal 8 kinderen. De spelletjes worden op het terrein van de kinderboerderij of in ’t Vliertje gespeeld. Een ouder/verzorger heeft zelf de organisatie en leiding over het feestje, natuurlijk kunt u hulp meenemen. De huur van de kist is €15,- en moet vooraf betaald worden.

Een vrijwilliger zorgt dat in de ruimte in ‘t Vliertje de tafel feestelijk gedekt is.

Het feestje wordt extra compleet in combinatie met een consumptiepakket.

Per kind wordt gezorgd voor:

– pannenkoekjes of broodjes warme worst (met saus)

– glaasje limonade en een flesje prik

– ijsje

– snoepjes

– kleurplaat

– ballon

Deze consumptiepakketjes kosten €3,50 per kind.

Het consumptiepakket zonderfeestvarken kost €4,- per kind.

Het consumptiepakket wordt na afloop in het Vliertje afgerekend bij de vrijwilliger. Een feestje duurt 2 à 3 uur, dat heeft u zelf in de hand. ‘t Vliertje sluit om 16.00 uur en de boerderij om 16.30 uur.

De kist wordt uitgeleend op woensdag-, vrijdag- en zaterdagmiddag.

Tijdig aanmelden is gewenst, dit kan op de boerderij of per telefoon of  mail