De speeltuin

Slingers in de speeltuin

De nieuwe speeltuin van kinderboerderij De Beestenboel is klaar. Zaterdag 23 april 2016 om 11.00 uur was de officiële opening. Kom jij ook langs om de nieuwe speeltoestellen uit te proberen?

In de nieuwe speeltuin van de kinderboerderij staan maar liefst tien nieuwe, moderne speel­toestellen. Waaronder ook een rolstoeltoegankelijke vogelnestschommel. Een bewuste keuze, vertelt Patricia Kipp, voorzitter van de Stichting Beest & Boel Vrienden. ‘Buiten spelen, plezier maken en met dieren bezig zijn, is voor alle kinderen van groot belang. Helaas worden mindervalide kinderen vaak vergeten. In De Beestenboel is er nu plek voor iedereen!’ Het afgelopen halfjaar is hard gewerkt aan de aanleg van de speeltuin. Hiervoor was 35.000 euro nodig.

Met de steun van sponsoren en giften van particulieren en ondernemers is dat geld bij elkaar gebracht. Ook de gemeente heeft een belangrijke bijdrage geleverd. Net als alle vrijwilligers van de kinderboerderij. En nu worden al die inspanningen beloond: zaterdag gaat de speeltuin open. Patricia Kipp: ‘We maken er een spetterend feest van. Frank Schellenboom (voorzitter gebiedscommissie) geeft om 11.00 uur met een korte toespraak het startsein. Vervolgens zijn er in en rond de speeltuin allerlei leuke activiteiten voor de kinderen.  Ouders, opa’s en oma’s zijn ook van harte welkom. Zij kunnen op het nieuwe terras naast theehuis ’t Vliertje bij een lekker kopje thee of koffie meegenieten.

speeltuin

Goede doelen dag van Rozenburg on(w)ijs brengt €1.213,- op voor “spelen op de Beestenboel”!

Op zaterdag 19 december 2015 organiseerde Rozenburg on(w)ijs een goede doelen dag. Dit jaar is kinderboerderij de Beestenboel gekozen met als doel een bijdrage voor de nieuwe speeltuin.

De hele dag was er live muziek vanaf het podium door André Schriel, Maurice Groeneweg en DJ Benno. Het was gezellig druk, vooral in de avond toen Daizy Bell en Coverband Recession het podium bestegen. De Stichting Beest & Boel Vrienden waren, samen met medewerkers van de kinderboerderij, aanwezig om het plan voor de nieuwe speeltuin te presenteren en de kinderen konden pinguïns omgooien met sneeuwballen. Bij Homemade by Karin werden diverse lekkere homemade producten verkocht. En uiteraard werd er volop geschaatst. Het was een zeer geslaagde dag met een opbrengst van totaal €1.300,- !!!

Vanuit de Stichting Beest & Boel Vrienden en kinderboerderij De Beestenboel willen wij de organisatie, Mikado Services, alle muzikanten, Karin, alle vrijwilligers en iedereen die op deze dag aanwezig waren en voor deze geweldige opbrengst hebben gezorgd heel erg bedanken!

Samen met de eerdere donaties van Café de Rots, gemeente Rotterdam, gebiedscommissie Rozenburg, Deltapoort Donatiefonds, het Oranjefonds, SBBV en alle giften van bezoekers hebben we het bedrag voor een nieuwe speeltuin bij elkaar. De meeste speeltoestellen zijn besteld. Eind februari krijgen we uitslag van het laatste fonds (NSGK) en hopen we ook het laatste toestel, de vogelnestschommel, te kunnen bestellen. De verwachting is dat we in april de nieuwe speeltuin kunnen gaan openen. Ook al deze organisaties en bezoekers willen wij hartelijk danken!

Onwijs